Sunday, 19 May 2013

TERMETERAINYA SATU PERJANJIAN...YANG SUNNAH MENJADI WAJIB

Assalamualaikum semua
hari ini 20hb Mei2013 ~ Isnin~


Sangat malas nak mengupdate blog ok..rasa cam bnyak lagi keje nak buat, termasuklah nak menghabiskan ILUS yg tebal tak hengat itu..tapi kene lah ku gagahkan juga...
macam ornag bekerja je kekdahnya kan..x ler bz sgt cuma sedang menyiapkan baju2 raya anak dan belum pun start menjahit langsir. Tahun ni berhajat nak salin langsir..dah masuk tahun ke 3 pakai langsir yang sama...tak de ganti pulak tu. Raya ke tak raya ke pakai la langsir tu sejak masuk rumah ni. ingatkan nak ganti ler taun ni. Tapi bukan sebab nak raya je ganti langsir..sebenarnya langsir aku nak siap2 jahit cepat2, kalau buleh sebelum puasa dah nak gantung seksiap..so seronok sikit nak sambut puasa plus puasa nanti tidak ler sibuk buat itu ini. Bulan puasa kali ni nak rileks2 aje..di samping buat kuih2 raya sikit2. Tiap2 taun azam camni..tp biasanya tiap2 taun jugak sibuk ngemas..ngelap tingkap bagai..taun ni nak kurang kan lgi..

eh dah masuk bab persediaan puasa pulak..tajuk atas tu nak citer mende lain...hehehe....
aku  ni sebenarnya nak citer pakai anniv aku yg ke 17 tahun...wahhhh dah 17th gitu...mcm baru je kawin rasanya haha....alhamdulillah kebahagiaan Allah limpahkan . sangat bersyukur mendapat suami yang penyayang . anak2 juga walaupun mencabar nak mendidik mereka tetapi itu lumrah sebagai ibu bapa..kalau tak ada dugaan tak pulak nampak skill keibu bapaan kita kan.. :). Namun keriuhan mrk melengkapkan alam rumahtangga kami.syukur nikmatmu ya Allah
Ramai yang diluar sana mengadu terkadang mengalami masalah bersama pasangan masing2...nak dinasihat susah , nak dibiar juga rasa bersalah. Selalu berpesan pada anak2 yang sudahmenginjak dewasa, mencari pasangan biarlah bla bla bla.....panjang dan sangat lebar. diakui aku tidak sempurna ..suamiku juga tidak..namun masih serasi melayari bahtera rumahtangga. terlalu banyak petua, tips atau apa saja yang pelru dijakan panduan dan sempadan dan tidak dapat diurai dengan sekali penyelesaian..sangat rumit dan komplikated..
walaupun tarikh sebenar anniv aku adalah pd 17 mei 2013..namun hari ini baru ada kesempatan untuk mengabadikan di sini..
Terima kasih abang kerana menyayangiku...dan anak2...luv u mampat2

2 comments:

-dal- said...

Happy Anniversary kak

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)